Een goed en betrouwbaar, data-netwerk is de basis van alle bedrijfsprocessen.

Gaat u verhuizen, uitbreiden of is er een andere reden waarom u netwerk opgeschoond, verbeterd, vernieuwd of uitgebreid moet worden? DatNet, uw installateur voor data bekabeling. Een door ons aangebracht data-netwerk voldoet gegarandeerd aan de geldende normen

Bel ons op 0343 421887 of stuur een email naar tdw@datnet.nl

Technieken

Data-netwerken kennen vele vormen en uitvoeringen.Een data-netwerk maakt de uitwisseling van gegevens  tussen de aangesloten hardware mogelijk.  Dat varieert van Pc’s , servers en printers, beamers tot telefonie en internet.

Voor een data-netwerk worden verschillende technieken gebruikt variërend van glasvezel via koperbekabeling tot draadloze netwerken. Feitelijk zou je bluetooth en bijvoorbeeld USB ook tot deze technieken kunnen rekenen, dat doen we echter niet.Glasvezel Loose Tube kabel

Glasvezel passen we over het algemeen toe om gebouwen met elkaar te verbinden en om in grotere bedrijfsgebouwen patchkasten onderling te verbinden. Enkele jaren terug waren velen er van overtuigd dat Fibre to Desk snel gemeengoed zou worden. Dat dit niet niet is gebeurd heeft verschillende oorzaken. Ten eerste is glasvezel nog altijd relatief duur en kan nog altijd niet concurreren met hoogwaardige koperbekabeling. Ten tweede kan met koperbekabeling, door de doorontwikkeling hiervan, ongeveer dezelfde data-snelheid behaald worden. Een andere oorzaak is de relatieve kwetsbaarheid van glasvezel.

Misschien wel de belangrijkste oorzaak is dat extreem hoge snelheden naar de werkplek in de meeste bedrijven volkomen onzinnig is geworden. Door de populariteit van cloud oplossingen is de snelheid van de internetsnelheid maatgevend. Een internetverbinding met een hoge downloadsnelheid van 100 Mb binnen uw bedrijfspand verdelen over een 10 Gb netwerk? Weinig zinvol.Datwyler Modular Jacks, Zwitserse kwaliteit

Koper bekabeling wordt nog altijd het meest toegepast. Relatief goedkoop en vrijwel universeel inzetbaar. Als een datanetwerk goed is aangelegd kan elke medewerker, zonder dat daarvoor een cursus of opleiding voor nodig is, elke PC, printer of telefoontoestel eenvoudig aansluiten en/of verhuizen.

Een vaste verbinding voor uw werkstation kent een zeer hoge betrouwbaarheid. Veel hoger dan draadloze netwerken. Ondanks de enorme ontwikkeling van draadloze netwerken zijn deze niet alleen storing gevoeliger dan vaste bekabeling maar zijn deze storingen vaak moeilijker te lokaliseren  en te verhelpen.

Hoewel de betrouwbaarheid van, met name, managed Wifi netwerken enorm is verbeterd, adviseren wij deze nog altijd als toevoeging.