Specialist in de aanleg van netwerk-infrastructuren.

Het volledige traject vanaf behoefte bepaling tot en met de realisatie van uw netwerkbekabeling, gebruiksklaar en aanwijsbaar betrouwbaar, verzorgen wij snel en goed.

Niet voor niets hebben wij nog steeds een prima verstandhouding met onze eerste klanten vanaf oprichting.

Bekabeling, of data-infrastructuur, onderscheiden we in twee hoofdgroepen.

  • Koper
  • Glasvezel19 inch patch server kast in elke afmeting

Algemeen wordt in gebouwen gebruik gemaakt van koperbekabeling.

Glasvezel voornamelijk tussen gebouwen en/of tussen verschillende patchkasten.

Een universeel netwerk uitgevoerd in koper garandeert een hoge flexibiliteit. De aansluitingen zijn voor bijna alle toepassingen bruikbaar.

  • Telefoontoestellen,faxen etc,
  • PC’s, printers en servers.
  • VoIP toepassingen,
  • Videoconferencing, tv en domotechnica-oplossingen

Kwaliteiten

De tendens van steeds hoogwaardiger is de afgelopen jaren, door cloud-omgevingen, grotendeels tot staan gebracht. In vrijwel alle gevallen is de capaciteit van standaard Cat.5E bekabeling vele malen hoger dan de internetverbinding waarover het cloudverkeer tot stand komt.Zwitserse kwaliteit voor uw data netwerk

Cat. 6 en Cat. 7 zijn hoogwaardiger en daarom tevens kostbaarder. Slechts indien het gebruik (of het voorziene gebruik) dit noodzakelijk en/of wenselijk maken zullen wij dit adviseren/ installeren. Vooral bedrijven waar met grote bestanden wordt gewerkt zoals architecten en uitgevers kunnen veel voordeel behalen uit een hoogwaardig netwerk.

Glasvezel, ook hierin zijn vele kwaliteiten, passen wij in de regel toe voor verbindingen tussen gebouwen of verbindingen tussen consolidatiepunten (patchkasten)Belden kabels voor uw data-infrastructuur.

Uw situatie

Tijdens een kosteloze inventarisatie, bespreken wij met u alle relevante mogelijkheden met haar voor- en nadelen. U kunt van ons een gedegen en vakkundig advies verwachten, in overeenstemming met uw wensen en toepassingen.

DatNet is geautoriseerd installateur en kan deze netwerken voor 25 jaar garanderen door middel van certificering.