Camerabewaking is de laatste jaren verschoven van de traditionele analoge systemen naar IP gebaseerde techniek.

Dat wil nog niet zeggen dat een traditioneel camerasysteem niet meer voldoet, het is maar net voor welk doeleind dit wordt ingezet en welke kwaliteit wordt gevraagd.

Partijen die roepen dat zij het enige juiste systeem leveren of installeren zijn er voldoende.Bewakingscamera, IP of analoog

Ons uitgangspunt is om vooraf te inventariseren welke eisen en verwachtingen u heeft om pas daarna dit te verwerken in een aanbieding, al dan niet voorzien van alternatieven.

Met camerasystemen kunt u beweging constateren, mensen onderscheiden, identificeren of tot de kleinste details waarnemen. In het algemeen geldt dat een betere detailweergave een hogere investering vraagt.

De zwakke plek bij de meeste analoge systemen is en blijft de recorder. Deze blijkt maar al te vaak beelden prima te kunnen weergeven zolang het live is. De bewaarde beelden zijn helaas maar al te vaak van een veel mindere kwaliteit.

Dat geldt ook , maar in mindere mate voor digitale ( IP) systemen. De meest mooie HD camera’s worden geplaatst en vervolgens wordt de kwaliteit van de te bewaren beelden  sterk verminderd om ruimte op de harde schijven te besparen. Juist de bewaarde beelden worden gebruikt na een incident. Reden waarom de kwaliteit van uw opnames altijd in overeenstemming moeten zijn met de kwaliteit van uw camera’s.

Ook bevatten de moderne recorders een scala aan mogelijkheden die maar zelden worden gebruikt. Niet omdat u daar geen behoefte aan heeft maar omdat deze vaak  “vergeten” worden.

Denk aan zaken als het inschakelen van een sirene en/of verlichting, koppelen aan uw alarminstallatie en het versturen van email of SMS berichten als er beweging wordt geconstateerd op plaatsen in combinatie met tijdstippen.

Ook de locatie van de camera’s is een belangrijk onderdeel waarover in het algemeen weinig aandacht wordt besteed. Meestal is de crimineel zich op het moment van entree zich goed bewust van de mogelijkheid van camera’s, op weg naar buiten neemt de adrealine vaak de overhand waardoor er juist dan de beste beelden kunnen worden verkregen.

Meer weten of een second opinion? Neem contact met ons op.