Draadloze netwerken variërend van standaard Wifi voor lokaal gebruik tot gebouw en/of terrein dekkende managed netwerken.

De ontwikkeling van Wifi heeft niet stilgestaan. De zenders / ontvangers zijn anno 2015 vele malen beter dan apparatuur van slechts enkele jaren oud.

5.0 Ghz band

Grote verbeteringen zijn behaald door de doorontwikkeling van de toegepaste antennes, techniek verfijning en het gebruik van de 5.0Ghz band.ZyXEL NWA5123-NI Dual Radio Ceiling Mount accesspoint.

Traditioneel maakt wifi gebruik van de 2.4 Ghz band. Deze frequentie wordt helaas ook door een scala aan andere toepassingen vervuild. Denk aan DECT telefoons maar ook een magnetron kan op deze frequentie storend werken. De veel minder drukke en daardoor storings ongevoeliger 5.0 Ghz band bied een hogere beschikbaarheid. Vooral Apple’s werken veel beter op een 5.0Ghz draadloos netwerk.

De moderne dual-band / dual-radio Accesspoints zenden en ontvangen op beide frequenties waardoor een sterk verbeterde dekking van uw wifi netwerk verkregen wordt.

Betere dekking, groter bereik

Om een grotere gebied te dekken is het simpelweg bijplaatsen van 1 of meerdere wifi basisstations niet voldoende. De radiokanalen van de AP’s dienen op elkaar afgestemd te worden. De basisstations welke zich in elkaars bereik bevinden moeten daarbij de radiokanalen zonder overlap gebruiken.

Managed Wifi

Voor een zo groot mogelijk bereik waarbij de signaalsterkte zo min mogelijk afhankelijk moet zijn van de plaats waar de gebruiker zich bevindt is een managed wifi omgeving de betere oplossing. De centraal te plaatsen controler monitored continu de aangesloten AP’s en stuurt deze zo aan dat zij optimaal samen werken. Tevens houdt de controler rekening met eventueel in het netwerk aanwezige vreemde basisstations.

Managed Wifi garandeert dat de verschillende accesspoints elkaar versterken in plaats van te storen. De wifi manager stemt de radiokanalen optimaal op elkaar af en verdeeld de gebruikers optimaal over de beschikbare accesspoints.

Ondanks dat wifi in de laatste jaren enorm verbetert is zijn veel bedrijfsprocessen te kritisch om volledig te vertrouwen op Wifi.

Bel of mail ons voor een kosteloze inventarisatie en een gedegen advies.